tisdag 31 januari 2012

Bläck flyter fram

Jag trodde att jag skulle hinna läsa ut Cornelia Funkes "Bläckmagi" under januari, men det kommer jag nog inte att hinna. Idag är ju sista dagen i januari och jag är på sidan 509 av 665 för tillfället.

Hade jag valt att koncentrera mig enbart på "Bläckmagi" den senaste tiden kanske det hade gått, men nu började jag på första boken om Sookie Stackhouse, det vill säga "Dead until Dark" av Charlaine Harris och jag har läst 90 sidor i den boken, innan jag nu återvänt till "Bläckmagi" - jag tog en kort avstickare...

"Bläckmagi" är den första boken i en trilogi där jag läste bok ett, "Bläckhjärta", för några år sedan (vet inte exakt när), och bok två som jag nu läser, köpte jag på ICA för 29 eller om det var 39 kronor, ett bra pris för en tjock pocket. Den här boken måste man nu kalla för en tegelsten, inte sant?

Jag ser fram emot att läsa den sista boken i trilogin, "Bläckdöd", så snart jag får tag i den (vill köpa den också och så ettan så att jag har hela trilogin i min ägo). Jag tyckte om ettan men den var lite trögläst, därför kanske som det tog sådan tid innan jag kom mig för att läsa tvåan. Nu läser jag tvåan, "Bläckmagi", och tycker mycket om det jag läser.

Men för att återknyta till början, jag tror inte att jag hinner läsa ut den idag, det är trots allt 156 sidor att läsa och jag har annat att göra också under kvällen...

2 kommentarer:

 1. Ser också fram emot att läsa "Bläckdöd", efter att ha läst "Bläckhjärta" och "Bläckmagi", men vill som du köpa den när den dyker upp till bra pris. Underligt med Funke, för trots att böckerna är tröglästa, just Bläckböckerna (Dragonrider bara rusar man genom) vill man fortsätta läsa.

  Andra tröglästa böcker blir ju ofta att man lägger åt sidan annars, men Funke är värd besväret, på något vis.

  SvaraRadera
 2. Tack för din kommentar!

  Jag håller med dig! Jag har sett Bläckserien på Bokia t.ex. för 79 kronor styck i pocket, men nuförtiden går det ju att hitta pocketar ibland för ännu lägre pris än så. Men kanske är man bara snål när man tvekar... 79 kr är ju ingen stor summa direkt.

  Av Funke har jag annars läst "Reckless", och den flöt på väldigt bra utan att vara trögläst alls. Dragonrider har jag inte läst än.

  SvaraRadera