måndag 2 april 2012

Winter is Coming!

Nu vet jag i alla fall en bok som jag ska läsa i april: "Clash of Kings" av George R.R. Martin. Nu har den amerikanska teveserien, säsong två, premiär på HBO i USA. Den svenska premiären blir på Canal+ Series onsdag den 2 maj. Då ska jag sitta bänkad framför teven, och jag ska ha läst ut andra boken i serien "A Song of Ice and Fire". Hitills har jag alltså läst bok ett, "A Game of Thrones", och den boken läste jag parallellt med att jag såg teveserien, innan jag såg det sista avsnittet av teveseriens säsong ett, hade jag läst ut boken. Jag vill läsa boken innan filmen eller i det här fallet teveserien. Boken är ju alltid bäst om den är förlagan och det läsäventyret vill jag inte missa. Jag ser verkligen fram emot att få se teveseriens säsong två. Bra att den fick en human tid och inte alltför sent på kvällen!

Jag fick boxen med de fyra första böckerna i födelsedagspresent nu i februari. Första boken har jag alltså läst sedan tidigare, men det är trevligt att ha en box med flera böcker samlade och mycket läsning att se fram emot.

Det finns fem böcker i serien, "A Dance With Dragons" är den bok jag inte har än - och så finns det två planerade böcker som Martin skriver på i detta nu. Dessutom har han skrivit annat, som kanske är värt att läsa, så det finns mycket att se fram emot.

Som de säger i serien "Winter is Coming", fast jag säger nog hellre att våren kommer och kanske lediga sommardagar som man kan ägna åt läsande om George R.R. Martins vinter om inte annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar