fredag 10 augusti 2012

Skriver du för snabbt?

Som kontrast till National Novel Writing Month och andra snabba sätt att skriva sin (livs) roman, har jag snubblat över ett par artiklar som diskuterar och lovordar detta att skriva sin roman långsamt, ge den tid, i alla faser - både innan, under och efter själva skrivandet. Artikeln på Wordplay finns här och här är inlägget på "Nail Your Novel". Att läsa sådant här är trösterikt när man är så långsam som jag ofta är när det kommer till mina romanprojekt.

4 kommentarer:

 1. Superintressant artikel du länkade till, läste den med nöje. Jag håller med. Huvudsaken är inte hur lång tid det tar att skriva boken utan hur man använder tiden.

  SvaraRadera
 2. Du är inte ensam, håller på med en roman nu som kommer att ha tagit hela tre år att färdigställa när den kommer ut.

  SvaraRadera
 3. Kati: Tack så mycket! Precis, det har du helt rätt i. Många gånger känner jag att jag felanvänder tiden... vet inte vad det är, men ibland är det lättare att planera och omplanera än att sätta sig och faktiskt skriva.

  Det är lätt att bli tidsfixerad också, och hänga upp sig på att man hållit på länge och/eller skrivit och skrivit om hur många gånger som helst på samma projekt (sedan är det en annan sak att man samtidigt övat på skrivande och egentligen skrivit flera projekt; varje ny variant är en version).

  Så är det för mig. Är det något liknande för dig?

  SvaraRadera
 4. Anna: Tack så mycket för din kommentar! Skönt att få veta att jag inte är ensam om att ta lång tid på mig... :-D

  SvaraRadera