lördag 9 maj 2015

Läsrapport april 2015

Det är riktigt pinsamt att erkänna det men jag har haft en ordentlig jättelässvacka som varat i en evighet. Ni vet vid det här laget vad jag sysslat med istället; jag har varit kreativ, skrivit och målat, tecknat och pysslat massor med tavlor, art journal, happy mail och annat liknande. Så jag har inte gett mig tiden att läsa. Lite grand har jag nosat på några olika böcker men jag har inte läst mer än början på något, tills nu i april. Lässvackan då? Och det pinsamma?

Jag höll min höga lästakt förra året tills mitten av september. Jag har skrivit läsrapporter på bloggen fram till och med augusti 2014. I september blev det tre böcker lästa; den sista utläst 19 september.

Efter det kommer det första pinsamma. Jag skrev och skrev och skrev på mitt romanprojekt och läste inte ut en enda bok under oktober, november. EN enda bok i december.

Och sedan ingenting läst (bara kreativt pyssel) fram till april, då jag äntligen läste ut Kim M. Kimselius bok. Nu är jag igång igen, men läsningen är fortfarande blygsam och jag måste nästan säga till mig själv "nu ska jag läsa en halvtimme" för att det alls ska bli av. Annars gör jag något kreativt istället. Och läsningen kommer i skymundan och inte alls spontant.

Så, två böcker i april och en bok hittills i maj.Vi får se hur det går framöver. Så. Över till aprils läsrapport.
 

Fördelen med att ha läst så få böcker är att jag faktiskt skrivit recensioner på alla två också.

Jag kan inte lova att det blir mycket läst i fortsättningen heller men jag är bra sugen på att läsa en hel del böcker och jag håller på i flera stycken just nu (mer eller mindre frekvent). Så några fler böcker blir det under året. Förhoppningsvis fler än färre.

På Goodreads har jag satt upp det ambitiösa målet 36 böcker. Jag ligger efter redan nu som ni förstår. Men 36 känns så lite (i alla fall vad gäller böcker) och förra året blev det över 100 böcker, så nog borde jag väl klara av 36 stycken? Vi får väl se.

Följ gärna min blogg så får ni se hur det går!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar