lördag 12 december 2009

Ibland är det bra att vagnar välter

Liten tuva välter ofta stort lass, heter det ju. Så är det nog med det mesta. Småsaker som gör att stora ting sker. Lite som "många bäckar små, gör en stor å".

Man ska passa sig för att stirra sig blind på tuvor. Samtidigt ska man veta att det kan vara en liten småsak som gör att en stor förändring sker.

Ordspråket är negativt, men behöver inte vara det. Ibland är det bra att vagnar välter.
(Det här är en SkrivPuff-övning, Utmaning 346: Skriv om en liten tuva.)

4 kommentarer:

 1. Så sant, ett litet avslöjande tex som i pressen växer och får stora ledare på fall. Inser att vi människor har stort behov av att förkorta stora skeenden med dessa små uttryck. äste ditt andra inlägg också och får önska dig lycka till med redigeringsarbetet. Har två, tre färdiga manus på strax över tvåhundra sidor som ligger på jäsning men för mig tar det emot att ge mig in i böckerna igen, det dyker upp så många nya idéer hela tiden som pockar på uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 2. Det finns många små tuvor därute som gör sitt bästa för att välta någon annans last. Egentligen bara för att de inte har något bättre för sig, eller begriper bättre.

  SvaraRadera
 3. Ibland måste ett lass välta för att en ny väg skall kunna skapas.

  SvaraRadera
 4. Håller med Liselotte i det här fallet, för ibland är det faktiskt det som krävs för att nya fräscha ideer skall komma fram.

  SvaraRadera