söndag 13 maj 2012

I valet och kvalet

Jag letar fram ett par gamla böcker ur bokhyllan, hyllvärmare som de kallas hos de flesta bokbloggare. Är i valet och kvalet vilken jag ska välja. Den ena boken tror jag verkligen att jag tycker om, jag har börjat i den en gång förut, inte läst ut den men har läst en annan bok av författaren förut och har en tredje bok i bokhyllan av henne, Kate Atkinson. Boken är "Känslomässigt udda", i pocket.
 


Den andra boken är inbunden, köpt på Åhléns bokrea för evigheter sedan för 25 kronor. Det är "Livet vinkar (som en Kurt)" av Katarina Danielsson. Hittade en gammal recension i SvD som inte direkt lyfter den till skyarna men ändå tycker att den är okej läsning. Jag skummar bara slutsammanfattningen av recensionen eftersom jag inte vill förstöra läsningen, om jag nu väljer den. Jag har ju mina boktolvor, mina läsarutmaningar för i år. Och där vill jag just läsa böcker jag länge tänkt läsa men inte läst.


  
Så vilken bok väljer jag, Kate Atkinsons "Känslomässigt udda" eller "Livet vinkar (som en Kurt)" av Katarina Danielsson? Någon som rekommenderar/dissar den ena eller den andra?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar