söndag 23 december 2007

Jakten på Moleskine

I går var jag i de lokala bokhandlarna och letade efter moleskine-anteckningsböcker, inspirerad av Sama. Tyvärr hittade jag bara kalendrar av märket Moleskine. Och jag letade verkligen! Jag for som en jojo mellan butikerna och svettades i vinterkläderna när jag verkligen lusläste varenda hylla med anteckningsböcker för att hitta någon Moleskine.

Jag fastnade för anteckningsböcker av ett märke jag för stunden inte kommer ihåg, men de var väldigt vackra och hade magnet i omslaget vilket snitsade till det hela, men jag tyckte att de var för dyra. Annars hittade jag bara böcker från PaperStyle som var något att tala om.

Fast det fanns en annan bok jag fastnade för, business någonting var märket. Det var en läderklädd bok, omslaget tjockt läder, och sidorna inuti var tjockt papper, som såg handgjort ut. Den var underbar! Det enda som avhöll mig från att köpa den var priset. Den kostade över 300 kronor!

När jag nu letade runt på nätet för att hitta några av de anteckningsböcker jag nämner ovan, hittade jag något helt annat, en trevlig onlinebutik – i alla fall av utseendet att döma – vid namn Deskstore som har riktigt snygga anteckningsböcker av ett slag som jämförs med Moleskin, RM Nostalgia, längre ned på sidan jag länkar till, plus på nästkommande sidor.

Gårdagens anteckningsboksletande slutade i att jag köpte en Gästbok Large Madagaskar, med handgjort omslag, vackert papper med en korg med blå blommor på framsidan, men tyvärr inte handgjorda papper i… I den har jag skrivit ett par vinterdikter, påhittade medan jag skrev dem, och med svart kalligrafituschpenna så att det samtidigt varit övning i mina kalligrafikunskaper.

Jag köpte också ett nytt teckningsblock. Alla gamla skiss- och teckningsblock som jag har är mer eller mindre fullritade, många gånger med halvfärdiga teckningar/skisser. Som vanligt har jag inte haft tålamod att göra klart teckningarna. Det tänkte jag försöka rätta till, nu med det nya teckningsblocket. Det är 40 blad, 140 g. matt ritpapper – med andra ord rätt bra kvalitet, så jag har alla förutsättningar för att kunna göra snygga teckningar.

Nu ska jag bara ha en riktigt snygg anteckningsbok också (kanske Moleskine om jag hittar någon – det verkar i alla fall finnas många butiker på nätet som har dem), så kan jag komma igång med skrivandet på Tusenskönan igen. Eller ska jag bara hoppa över allt vad vackra anteckningsböcker heter och börja skriva ändå. Det finns inga ursäkter, som det så fint heter…

3 kommentarer:

 1. Hittade hit från Sama. Såna här poster gillar vi som är anteckningsboknördar mycket! :-) Den där RM Nostalgia ser fin ut, men har nog vita papper. en Moleskine har lite gula papper, eller benvitt kanske de kan kallas. Jag köpte min på ebay från usa ganska billigt, men man får söka ett tag.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade! Aha, okej, tack för tipset om ebay! Välkommen tillbaka till min blogg! Det lär bli fler inlägg om anteckningsböcker och annat kreativt! Förresten, tack för att du inspirerar så med din egen blogg! :-D

  SvaraRadera
 3. Mathias3:06 fm

  Hejsan tänkte bara tipsa om var jag köper mina moleskin.
  Jag vet dock inte hur ofta ni är i Norge men om ni råkar flyga ifrån Gardemoen så finns de att köpa i Bokhandlen där.

  SvaraRadera