måndag 4 januari 2010

The No. 1 Ladies' Detective Agency

År 2009 är över.

Nyårslöften har jag gett i tanken till mig själv.
Jag är full av hopp inför 2010, på olika vis, med olika saker i mitt liv.

År 2009 blev ett bra år på många sätt, inte minst blev det ett bra läsår. Nu är listan januari-december komplett. Här finns listan på allt jag läst under året, 75 stycken böcker eller fler (beroende på hur man räknar). Jag kommer att uppdatera listan med direktlänkar när jag skriver eventuella recensioner på vissa av böckerna.

Läsåret 2010 har börjat bra med Alexander McCall Smiths "The No. 1 Ladies' Detective Agency". Givetvis för att böckerna om Detektivbyrån filmatiserats och serien om Mma Ramotswe går på SVT1 nu. Jag fick boken ifråga på engelska av en vän för ett par år sedan. Nu fick jag tillfälle att läsa den och tyckte omedelbart mycket om den, så mycket att jag längtar efter att lägga beslag på och läsa bok nummer två i serien. Funderar på att köpa och läsa den på engelska, när jag nu läst första boken på engelska och den var mycket lättläst.

Bok nummer två för året är påbörjad, "Mord i juletid", en novellsamling av ett antal svenska deckarförfattare. Jag har hunnit halvvägs i den boken, men funderar på att göra en paus och börja på bok nummer tre, men jag har ännu inte hunnit bestämma mig för vilken denna bok tre är...

1 kommentar:

 1. Anonym1:16 em

  Hej!
  Fin blogg du har. :-)
  Har också läst första boken i The No. 1 Ladies' Detective Agency och tyckte om den. (Har även Mccall Smiths "Himmelska förbindelser..." i bokhyllan.) Men har tyvärr missat serien på tv, fast jag tänkt se den.

  /Sofia

  SvaraRadera