söndag 11 september 2016

Recension: Tsunamin av Jenny Forsberg

I Tsunamin tar Jenny Forsberg upp ett ämne som berörde många när det hände. Året 2004 fick ett svårt slut för många familjer då den värsta tsunamin på länge drabbade Indiska oceanen.

Jenny Forsberg var på plats i Sri Lanka, men drabbades inte personligen av katastrofen. Ändå fick hon se mycket, och bland annat detta fick henne att skriva boken. Hon är en författare på fredagar. Besök gärna hennes blogg jennyforsberg.nu för mer information om henne och hennes författarliv.

Historierna i romanen är fiktiva, men bygger på verkliga öden. Vi får följa en svensk familj som drabbas hårt, en inhemsk familj som vet mer om vad som ska göras när sådant här händer, och en grupp elefanter, som handlar instinktivt.

När jag väl kom in i boken drogs jag med och kunde inte sluta att läsa. Jag gillade speciellt greppet med elefanterna och tyckte att de gestaltades mycket trovärdigt.

Det är berättelser som dröjer sig kvar, långt efter läsningen. Detta är en viktig bok som många borde läsa.

Inte bara för att det är ett minne om något hemskt som drabbade många, utan för att så många kunde ha levt i dag, om de vetat vad som drabbade dem. Det är i alla fall vad jag tror, efter att ha läst Forsbergs bok. Befolkningen på plats visste vad de skulle göra, men turisterna var helt ovetande.

Jag kan varmt rekommendera den här boken! Om inte annat lär man känna igen en tsunami, nästa gång det händer något dylikt. Man vet vad man ska göra – fly uppåt bergen, precis som elefanterna.

Läs den!

Tack till Jenny Forsberg för recensionsexemplaret!

Författare: Jenny Forsberg
Titel: Tsunamin
Förlag: Klartext
ISBN: 978-91-982483-2-6
Sidantal: 229
Mitt exemplar: recensionsexemplar

Köp boken här:

1 kommentar:

  1. Stort tack för en fin recension! Så roligt att du tyckte om Tsunamin. Allt gott!

    SvaraRadera