onsdag 26 januari 2011

Världens bästa hemläxa

Tänkvärt från Amanda Hellberg, om att skriva och publicera för barn. Vill länka för det var så bra sagt, något för mig att ta till mig... så att jag har tålamod och väntar - i det att jag filar och gör mitt manus till det allra, allra bästa innan jag lämnar ifrån mig det.

Men samtidigt ser till att inte vänta för länge... samtidigt tro på mig själv... Och sätter igång att läsa ännu fler bilder-/barn- och ungdomsböcker än vad jag gör just nu... Och mer i undervisningssyfte än underhållningssyfte.

Och naturligtvis, en del jag bortsett ifrån - att läsa augustprisförfattare, andra som fått priser och utmärkelser för sina bilder-/barnböcker. Givetvis slinker det igenom några redan nu, men jag går mer på annat när jag väljer vad jag ska läsa. Det gäller att vara mer strategisk. Och ännu mer målmedveten.

Kritisk och granskande mot sig själv, men samtidigt måste jag få våga tro på mig själv och det jag skriver. Verkligen tillåta mig att tycka om och vara entusiastik. Med lite "jävlaranamma" kommer man långt. Är mina tankar nu när jag läst hennes blogginlägg. - Läs det du också. (Vad jag menar med rubriken på det här blogginlägget? Återigen - läs Amandas inlägg! ;-))

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar