söndag 14 september 2014

Söndagsklagan

Jag känner mig väldigt ensam i det här. Skulle behöva en gratis skrivcoach (för jag har inte råd att betala) som skulle vara väldigt open minded och fördomsfri och som jag kunde diskutera handlingen i Jade med, för jag väldigt svårt att få till det, åtminstone i huvudet. Och känner mig fruktansvärt osäker på om det verkligen blir något att ha, det här. Att det är roligt medan man skriver är alls ingen garanti för att det man skriver blir bra. Sedan är det några viktiga plotgrejer som är svåra att reda ut, som är svåra att bestämma i. Hjälp?

6 kommentarer:

 1. Det finns två jättebra fb-grupper där du säkert kan hitta någon som vill hjälpa dig. "Författare på facebook" och "Ungdomsförfattare".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för de fina tipsen! Jag har gått med i grupperna. :-D

   Radera
 2. Om det är svårt med coach så försök prova ut testläsare, de måste våga vara konstruktiva i sin kritik, för man vill ju veta vad som behöver göras. Det viktiga är ofta att våga låta någon god läsare kommentera för att komma vidare. När någon annan tittar på texten så lyckas man ofta också själv se på ett annat sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Mia!
   För min del är det just nu inte så mycket texten som själva plotten och synopsisen som jag är lite osäker på. Det är lite diskuterande kring själva handlingen, jag behöver, alltså. :-)
   Men testläsare är ett bra tips!

   Radera
 3. Om du kan vänta tills i oktober så skulle vi kunna bolla lite. Jag är inte utbildad lektör eller skrivcoach, men jag har tagit på mig en del gratis "uppdrag" med folk jag träffat på Författare på FB, och tycker själv att jag har ett rätt bra "öga". Just dramaturgi och hur en bra scen kanske ändå måste ryka för att den inte bidrar till hela bygget är jättespännande.
  Tycker att det är kul och att det också ger mig mycket. Jag har själv haft fantastiska testläsare, och blivit upplärd av dem ;)
  Jag finns på Ungdomsförfattare på FB, leta upp mig där och skicka ett PM om det verkar intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det gör jag gärna!
   Det är just uppbyggnaden av historien jag vill diskutera med någon.
   Jag har hört av mig på fb också som du vet. :-)
   Härligt att det finns så många som är villiga att hjälpa varandra. :-D

   Radera