tisdag 13 november 2012

Sprängt gränser

Sprängt gränserna har jag gjort i dag och det med råge. Istället för 1667 ord har jag skrivit så mycket som 3053 ord! Jag blundar för det faktum att mycket av det är skräp och måste skrivas om...

Detta handlar mycket om att våga släppa loss och skriva just skräp, skriva ett helt första utkast, en skiss på något, få ut en första version - någonting att jobba vidare med och bearbeta. Får man aldrig ut det där dåliga första utkastet, kan man inte heller skriva ett bättre andra och en utmärkt tredje version av samma historia, eller hur många gånger man nu kommer att bearbeta boken. Vissa delar är bättre än andra, också.

I dag blev det mycket skrivet. En del ganska bra, en del mindre bra. Men det blev massor av ord. Lite grand på tåget till jobbet, lite grand på tåget hem, och sedan massor vid datorn på kvällen, då det flödade. NaNoWriMo och att hålla reda på ord är dessutom beroendeframkallande.

Nu på slutet tänkte jag "bara tre minuter till" och liknande, eller "bara så och så många ord till så når jag 2500 eller 3000". Nu kommer jag att vilja slå tretusen ord på en dag, skriva mer nästa dag, nå 3500 eller varför inte fyratusen ord på en dag?

Hursomhelst, jag är klar för i dag. Nu är jag till sist nöjd, för nu måste jag sova och ta ledigt, för att orka producera ännu fler ord i morgon. Här är snabbstatistiken:

Your Average Per Day: 1,750
Words Written Today: 3,053
Target Word Count: 50,000
Target Average Words Per Day: 1,667
Total Words Written: 22,751
Words Remaining: 27,249
Current Day: 13
Days Remaining: 18
At This Rate You Will Finish On: November 28, 2012
Words Per Day To Finish On Time: 1,514

2 kommentarer:

  1. wuhuuu, gud vad duktig du är. Tretusen är typ mitt personbästa med, så mycket mer än så har jag nog aldrig skrivit på en dag. Starkt jobbat. Och jag håller med, NaNo sporrar en verkligen att skriva mer och mer.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket! Ja, visst gör det, man vill inte sluta skriva! :-D

    SvaraRadera