söndag 3 april 2016

Läsning i april: tbr-burksbok och hylltömningsbok

Eftersom det gick så bra, både under februari och under mars, med mina tbr-burksböcker, fortsätter jag på samma vis att dra ytterligare en lapp ur min tbr-burksbok för läsning i april. En bok per månad ur burken är lagom.

Den här gången blev det en lapp på vilken det stod "Nästa bok av Shannon Hale".

Jag håller på att läsa hennes serie av böcker som utspelas i det fiktiva Bayern, "The Books of Bayern series". Jag har läst två av fyra. Nu blev det alltså dags att ta upp tredje boken, som heter River Secrets.

I och med april blir det också dags för en ny bok i Nellys hylltömningsutmaning.

Då det nyss varit påsk blir det passande nog en gul bok som är april månads tema.

Jag plockade åt mig en bok som är gul på ryggen och baksidan, samt har en del gula toner på framsidan: Because of Winn-Dixie av Kate DiCamillo.

Det ska vara en riktig barndomsklassiker, åtminstone i den anglosaxiska världen, en modern sådan alltså, eftersom boken bara är från 2000. Boken har vunnit en rad utmärkelser och priser och filmatiserades 2005 (jag har inte sett filmen).

Mitt exemplar kostade ursprungligen 5.99 dollar (ungefär femtio kronor med dagens valutakurs), men jag köpte den på second hand för fem kronor. Det är en tunn och lättläst kapitelbok för barn med stor stil.

Eftersom jag har så många andra böcker på att-läsa-listan just i april, fick det bli en tunnis för utmaningen den här gången.

4 kommentarer:

 1. Båda låter intressanta Hoppas de är bra nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, MissMagic! Det tycker jag också. Recensioner kommer så småningom, när jag har läst dem. :-)

   Radera
 2. TBR-burk, det låter som en god idé......får jag fundera på om jag ska ta efter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Ylva, jag gillar verkligen burkidén. För min del begränsar jag det till 300 böcker/lappar i burken, men det är bara för att jag har så himla många olästa böcker här hemma. Man kan ju välja att ha bara hyllvärmare i burken eller bara nyköpta böcker eller hur man nu vill kategorisera och fördela. Eller ha alla sina olästa däri, om man inte har så många. :)

   Radera