onsdag 29 april 2009

Kreativ kraft i idéstorm

Det har varit en ytterst kreativ dag.

Kreativa möten-projektet går framåt. Jag har varit på ytterligare ett möte.

Jag missade förra mötet, för två veckor sedan. Ytterligare två veckor bakåt var första mötet (se mer om det i det här inlägget).

Idag insåg jag att jag måste sätta fart om jag ska bli klar i tid. Det känns roligt att jobba mot en deadline. Om två veckor (13/5) ska första utkasten vara klara och skickas in.

Eftermiddagen tillbringades på biblioteket. Jag satt i bibliotekskaféet och skrev. Två anteckningsböcker hade jag med mig: en enkom för Kreativa möten, och en annan anteckningsbok för allmänna tankar och funderingar, för andra slags skrivövningar.

Jag har kommit igång de senaste dagarna genom att engagera mig i SkrivPuff. Även om jag inte lägger upp mina skrivövningar på bloggen, får de mig att komma igång.

(Dock ska jag lägga upp ett par texter här framöver, så snart jag renskrivit det handskrivna, så håll utkik!)

Således skrev jag dagens SkrivPuff-övning – som är en bild på en livboj. Lekandet med texten – en kort prosatext med efterföljande dikter – fick mig igång. Innan jag visste ordet av skrev jag massor. Jag blev trött och var utmattad och – trodde jag – tömd, när jag tog paus för middag på stan kl. 16.00 med en god vän. Men där tog jag fel!

När Kreativa Möten gick igång kl 17.30, fortsatte skrivflödet. Vi började med att fika. Efter kaffe och bulle och bitar av vattenmelon, var det dags att sätta igång. Jag tittade runt lite smått i arkivet, innan jag satte igång att skriva.

En och samma text, som tog olika form. Den texten samt korta fragment blev det. En text som utvecklades och såg lite annorlunda ut sida för sida. Jag nådde snart kärnan. Insåg att det kan bli något bra av det här. Att det kan bli en text som hänger ihop.

Jag har idéer för Kreativa Möten-projektet, känner mig positiv och engagerad.

Inspirerad efter kvällens möte som varade i två timmar, under vilka det blev både diskussion – frågor, svar och funderande – och skrivande, sitter jag nu här och fortsätter att skriva.

Nu ska jag renskriva mitt handskrivna och fortsätta att skriva. Jag har en del planer klara i huvudet, och texter i råform som behöver bearbetas. Därtill känner jag mig väldigt positiv. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar