måndag 4 maj 2009

Jorden runt på 8 böcker: maj

Nu har maj månad börjat. Jag håller på att läsa Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Andra boken i Millenium-serien. Det är hur spännande som helst!

Mellan det att jag läste bok ett (Män som hatar kvinnor) och tvåan som jag håller på med nu, började jag på Harry Potter och dödsrelikerna. Den sista boken i serien om Harry Potter. Jag har läst de andra sex böckerna i serien. Vet inte riktigt varför jag väntat så länge med att läsa sista boken, men jag kom av mig, och tack och lov har jag inte hört några spoilers om hur det slutade (nej, spoila inte för mig nu heller!).

Jag började på den sjunde boken nu, för att jag tyckte att det äntligen var dags att komma mig för att läsa den. Och jag lånade Stieg Larsson-trilogin och hade inte tillgång till tvåan precis efter att jag läst ut ettan; det blev ett par dagars glapp och där passade jag på att fylla glappet med början på Harry Potter och dödsrelikerna.

Men nu har maj månad som sagt börjat. Det innebär Jorden runt på 8 böcker, och jag som min vana trogen har svårt att välja har lånat hem både Herta Müllers Hjärtdjur och Alexander Solsjenitsyns En dag i Ivan Denisovitjs liv. Frans Kafkas Förvandlingen har jag redan läst, så den har jag ingen lust att läsa om. Men jag är nyfiken på både Müller och Solsjenitsyn. Får se om jag hinner läsa båda i maj eller vilken av dem jag väljer. Jag har ju som sagt både Stieg Larssons trilogi och Harry Potter att läsa...

Och numera försöker jag hålla mig till den enkla och avstressande regeln "en bok i taget". Därför blir det tidigast först efter Flickan som lekte med elden som jag läser någonting annat, vad det nu blir...

2 kommentarer:

 1. Harriet10:19 em

  Jorden runt på 8 böcker var en kul idé! Av alla böckerna är det bara två jag läst, båda majböcker lustigt nog; Kafka och Solsjenitsyn. Tänkte bara att jag skulle rekommendera Solsjenitsyn, jag tyckte den var fängslande (haha) när jag läste den i gymnasiet. Jag fascineras sällan så av historia.

  (Jag brukar tappa sugen och läser oftast inte ut böcker. Så även med Flickan som lekte med elden, efter 400 sidor blev den en typisk svensk polishistoria. Tråkigt, tyckte jag, och slutade.)

  Grattis till att du kommit igång med skrivandet igen, verkligen jättekul!

  SvaraRadera
 2. Javisst var det en kul idé! Kafka har jag också läst. Annars har jag mest hört talas om en del annat och ett par böcker på listan har jag redan innan velat läsa, så då är det bara att passa på att ta tillfället i akt nu när de finns på listan också.

  Vad bra, då finns det två som rekommenderar Solsjenitsyn! Då ska jag definitivt läsa den! Dessutom var den rätt kort. Jag har redan lånat den på bibblan. Står i bokhyllan och väntar.

  Jag kan inte sluta, bara sådär i böcker, men ibland blir det att jag gör paus och så blir det inte mer läst... Just nu håller jag på med Flickan som lekte med elden... Det gick lite trögt runt 400 men jag fortsätter, nu går det långsammare när jag skriver så mycket istället. Men boken fick upp spänningen och det händer en del spännande ändå, hela tiden, tycker jag, är på sid. 492, är ändå fast och vill fortsätta läsa, så jag får väl grabba småstunder mellan skrivandet.

  Tack så mycket! Jag är jätteglad att jag kommit igång på riktigt igen, jag också!

  SvaraRadera