onsdag 17 juni 2015

Gåva från Kulturkollo & Gilla Böcker

I dag fick jag med Posten ett mycket trevligt bokpaket.

I lite drygt en vecka har jag väntat på paketet sedan jag fick veta att jag vunnit Kulturkollos utlottning och jag skickat adressen till Kulturkollo. Så roligt att få ett bokpaket! Tack så mycket till både Kulturkollo och Gilla Böcker!

Boken jag vann var Ett folk utan land av Melina Merchetta och den ges som sagt ut på svenska av förlaget Gilla Böcker. Melina Marchetta är en australiensk författare som kanske är mest känd för Jellicoe Road som verkligen var på tapeten för några år sedan (en bok jag skaffat i pocket men som jag ännu inte läst; skäms på mig).

Ett folk utan land heter i original Finnikin of the Rock och är första delen i en fristående serie om tre böcker. Det är även Marchettas första fantasybok.

Jag tycker mycket om Gilla Böckers halvstora format, det är som en inbunden fast lite mindre och med mjuka pärmar, och alltid med flikar på insidan av fram- och baksidan där det står om författaren samt boktips.

De tre böckerna som finns på svenska hittills av Melina Marchetta är samtliga utgivna av Gilla Böcker: Francesca, Jellicoe Road och Ett folk utan land. Om den här boken är bra (vilket jag tror), hoppas jag att förlaget ger ut de återstående två böckerna i serien också.

Nu har jag ytterligare en bok att lägga till min sommarläslista. För den här boken vill jag läsa snart; den verkar bra och en fantasybok är aldrig fel, inte ens om sommaren.

2 kommentarer: