torsdag 11 juni 2015

Klassikerutmaning i sommar

Jag ska vara med på Klassikerutmaningen i sommar, som anordnas av Lyrans Noblesser. Närmast till hands är den i juni köpta Den store Gatsby (i pocket och köpt på Röda Korset för 3 kronor). Söker jag lite i min bokhylla har jag en mängd olästa klassiker. Jag väljer ut några stycken och postar en bild här invid på dem. Var med och läs klassiker du också; det finns så många som är värda att läsas. Jag vet att jag har Jane Eyre någonstans men hittar den inte; det får bli en annan av Brontê-systrarnas böcker: Främlingen på Wildfell Hall. Som sagt, jag har många klassiker men jag valde ut fem stycken, snabbt, de första jag hittade, i princip, som faller under kategorin klassiker. Olästa dessutom. Fyra klassiska klassiker och en joker i leken för det är en SF Masterworks-bok, en klassiker inom science fiction-genren, och inte en klassiker i vanlig bemärkelse.

Här är böckerna i den ordning jag valde dem:

1. Den store Gatsby av F. Scott Fitzgerald.
2. Främlingen på Wildfell Hall av Anne Brontë
3. The Canterbury tales av Chaucer
4. The Mill On The Floss av George Eliot
5. Do Androids Dream of Electric Sheep av Philip K. Dick

Det blir bara fler böcker på min att läsa-lista men det är samtidigt bara roligt. Jag tycker om att göra listor, jag tycker om att vara med på utmaningar. Jag har ambitionen att vara med på denna utmaning, även om jag kanske inte kommer att läsa alla böcker ovan kanske jag kommer att läsa ett par stycken. Som det är just nu är jag mest sugen på Den store Gatsby och Do Androids Dream of Electric Sheep?.

Vad tycker ni jag ska prioritera att läsa? Jag hoppas verkligen att det går bättre än förra sommaren! Då jag inte läste mycket av klassiker alls, vill jag minnas - men jag kanske minns fel. Så alla tips på läsning välkomnas varmt!

2 kommentarer:

  1. klassiker hör sommaren till, tycker jag. och det är trevligt att rota fram några ur de egna hyllorna. jag är också med i klassikerutmaningen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Lycka till! Jag håller med dig om att klassiker hör till. Trevlig sommar!

      Radera