lördag 14 juli 2012

Anteckningsböcker - en hel vetenskap

Nu är det dags att inleda skrivandet i en tredje olinjerad anteckningsbok. Tidigare använde jag mig av linjerade böcker. Nu har jag, av någon anledning, kanske för att det känns mer avslappnat, mindre kravfullt, mer lekfullt, valt olinjerade anteckningsböcker på sistone. Jag börjar mitt skrivande med att skriva för hand. Det funkar inte annars, har jag insett, med ett undantag - om jag redan är inne i skrivandet och vet vad jag ska skriva eller jobbar med ett NaNoWriMo-projekt under november.

Om detta inte är fallet är alltså distraktionerna för stora och många, såpass att jag bloggsurfar, slösurfar, kollar/läser/skriver mail, bloggar eller läser igenom gammalt skrivet, när jag sitter vid datorn.

Således: numera är det bara renskrift som gäller vid datorn. Nyskriv sker med penna på papper. Och numera även på olinjerat papper.

Det är stor skillnad på anteckningsböcker och anteckningsböcker. Nu har jag gått från olinjerat med spiralblock på ovansidan (dvs. egentligen ett stenografiblock) via häftat med mjuka pärmar till ett med halvmjukt material. Vi får se hur det går med den senaste. Det är för övrigt en väldigt vacker anteckningsbok som jag fått i present. Den är designad av Lisa Bengtsson, heter "Daisy" och säljs på Pocketshop. Bild ser ni nedan.

Nu ska jag gå ifrån datorn och sätta mig och nyskriva lite på ML. En fråga bara, innan jag går, vilka slags anteckningsböcker föredrar ni? Eller är det bara dator som gäller?


2 kommentarer:

  1. Jag använder o linjerat papper när jag tar anteckningar, är på föreläsningar och liknande då jag ofta ritar bilder till för att komma ihåg mina assosiationer till ämnet, och då använder jag även mjuka A5 som format.

    För mina literära äventyr använder jag hårda A6 skrivböcker som lätt ryms i fickan, följer med överallt och är linjerat då jag skriver otroligt smått (använder 0.3 eller0.5 stift). För tillfället en Moleskin anteckningsbok

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för din kommentar! Ber om ursäkt för mitt sena svar.

    Roligt att läsa om hur du använder olika anteckningsböcker för olika aktiviteter. Är likadant med mig och mina olika skrivprojekt och skrivbehov. Lite samma sak är det med pennor - olika pennor för olika tillfällen.

    SvaraRadera