torsdag 15 december 2016

Veckans bokbloggsfråga: bloggande och läsandeSåhär lyder veckans bokbloggsfråga från barnboksbloggen:

Har du hunnit börja fundera på det kommande året när det gäller din läsning och ditt bloggande? Kommer du att delta i några utmaningar, kommer du att fokusera på ett visst tema eller kommer du att göra några stora förändringar i ditt läsande/bloggande?

Jag har inte funderat mer än att jag tänkt att jag vill göra mer allvar av mitt bloggande igen, verkligen ta tag i det och komma ikapp med alla recensionsexemplar och med min ”att-läsa-lista”. Men detta håller jag på med redan nu i december.

Annars är det hög tid att börja fundera på mitt kommande blogg- och läsår.

Jag kommer att sammanfatta de utmaningar jag deltog i under 2016, vilka mest var egna, men även ”En världsomsegling på 366 dagar” och Nellons utmaning ”hylltömning 2016”.

Nästa år kommer jag att hålla det enkelt gällande utmaningar. Jag ska fortsätta med att läsa mestadels mina egna böcker, snarare än låneböcker. Om någon riktigt rolig utmaning dyker upp kommer jag kanske att hoppa på den. Jag är lite väl spontan på det viset.

Läs-a-lot:er kommer jag att fortsätta att delta i. Samma sak gäller bokliga tävlingar.

Mot nya bokmål nästa år.
Något som jag började med redan i november var ”Läs 10, köp 1”. Det vill säga, jag köper inte en ny bok förrän jag läst ut tio böcker, inklusive den bok jag köpte. Om det inte är så att boken ifråga är en senare bok i en serie, då får jag dispens.

Därtill har jag lagt till att jag också ska posta 10 blogginlägg på bokbloggen. De tio böckerna är ett måste innan jag får köpa ännu en bok. Lyckas jag dessutom med tio blogginlägg inom den tiden, får jag köpa två böcker. Recensionsexemplar räknas, men inte låneböcker. Så nu när jag lånat och läst biblioteksböcker i oktober, drar jag köpet framför mig. Vilket är lika bra. Jag har ju så många olästa böcker i min bokhylla.

Jag har alltså inte läst tio böcker än (egenägda räknade) sedan jag bestämde detta. Det är därför det gått så bra än så länge. Vi får se hur det går nästa år, för ”Läs 10, köp 1” tänker jag fortsätta med.

Tidigare i år bestämde jag att jag skulle läsa 85 böcker i år. Det var mitt Goodreadsmål. Jag minskade det till 52 när jag insåg hur orimligt det blev. Nu har jag nått gott och väl över 52. Jag har läst 62 böcker fram till och med dagens datum.

Även nästa år ska jag nog ha kvar 52 böcker. Att läsa en bok per vecka är mindre än vad jag egentligen vill, men ett högst nåbart mål.

3 kommentarer:

 1. Det kan vara roligt att utmana sig själv lite grann, men läsningen måste fortfarande vara för nöjes skull och inte för att klara av en utmaning då är det lätt att bli stressad :) Jag tycker om utmaningar och nu tror jag att jag hittat någon form av balans också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du helt rätt i, Evelina! Lätt att det blir krav av det, men det ska ju vara kravlöst roligt. Utmaningar likaså. :) Härligt att du hittat balansen! Jag försöker finna den, jag också.

   Radera
 2. Det här med att läsa för att sen få köpa låter bra, men ibland är det ju så svårt att följa ;)

  SvaraRadera