lördag 1 mars 2014

Bokbloggsjerka - Bokrean 2014

Veckans bokbloggsjerka är följande fråga:

Har du gjort några fynd på bokrean i år? Om ja, vilken bok är du särskilt sugen på att läsa? Om nej, vad fällde avgörandet för att du bestämde dig för att avstå?

Inte helt lätt att svara på. Till att börja med kan jag berätta att jag köpte ett stort antal böcker på rean. När man väl börjar köpa kommer man in i något slags flow och blir sugen på fler och fler. Svårt att få stopp på sig själv!

Först var jag på Ugglan, den lokala bokhandeln. Där blev det åtta böcker. Allihop gratis för min del eftersom jag utnyttjade presentkort jag fått på Alla Hjärtans dag och när jag fyllde år den 17 februari. Jag har berättat mer om dessa böcker i ett annat inlägg. Läs gärna!

Andra bokhandeln jag var till var Akademibokhandeln. Nu fick jag betala för kalaset själv och därför höll jag igen. Till sist blev det två böcker för 59 kronor styck. Läs gärna om dem också!

Den tredje bokhandeln blev Adlibris. Samma kväll som jag var uppe i "bokköparvarv" slog jag till och beställde tre reaböcker och två andra böcker. De kommer jag att berätta mer om i ett framtida inlägg, eftersom jag ännu inte fått dem.


Den fjärde bokhandeln jag besökte var Röda Korset som hade rea, förskräckligt billiga böcker, två kronor styck. Jag köpte tre böcker. Läs mer i det här inlägget!

Men vilken av alla dessa böcker är jag sugen på att börja med? Till att börja med går alla Adlibris-böcker bort eftersom jag ännu inte fått dem. Jag valde gratisfrakt och då tar det ytterligare ett par dagar innan bokpaketet kommer fram. Gör absolut ingenting för min del eftersom jag har så förskräckligt många böcker hemma redan att läsa. Akademibokhandelsböckerna går också bort eftersom de är tredje och fjärde boken i en serie.

Ändå är det som sagt inte lätt att välja ut en bok bland alla dessa godbitar som jag köpt, men ska jag prompt välja en får det bli Ru av Kim Thúy för att den boken är tunn och lättläst, verkar vara en bok att smaka på och stanna vid orden. Alltså inte nödvändigtvis läsa snabbt för att den är tunn utan kanske tvärtom, är den tunn har man råd att stanna upp ibland. Jag tror jag behöver en sådan bok efter att jag läst ut dem jag håller på med just nu.

Just nu läser jag nämligen två böcker på engelska (en roman: Orson Scott Card: Ender's Game; en novellsamling: Holly Black mfl.: Steampunk! - An Anthology of Fantastically Rich and Strange Stories) och en fackbok på svenska (Börjesson & Rehn: Makt) och dessa böcker kräver lite mer av läsaren, just för att de är på engelska eller som i fackbokens fall är mycket information på liten yta.

(Och ännu en bok håller jag på med, men den läser jag tre noveller i veckan av till Facebookutmaningen Brasilien berättar: Ljud av steg.)

Så. Nu vet jag vad jag ska läsa härnäst efter avslutade andra böcker.

Tillägg: Här är böckerna från Adlibris i ett eget blogginlägg.

12 kommentarer:

 1. Nu har du massa trevlig läsning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst har jag! Är så kul med nya böcker! :-D

   Radera
 2. Imponerad av din simultanläsning :) Och lite avundsjuk för tat du läser Ender's Game, den är så himla bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helena, tack så mycket! Inte helt lätt att läsa flera böcker samtidigt. Vissa blir liggande bra länge. Hade bara läst två noveller i Steampunk! Idag har jag äntligen kommit igång igen och läst två och en halv novell till, och nu börjar jag äntligen tycka att den boken är riktigt bra. Tar den först nu eftersom jag hållit på i den så länge (utan att riktigt läsa i den).

   Ender's Game har jag haft som läsning hur länge som helst. Ville läsa den redan före filmen kom upp på biograferna men det hann jag ju inte med. Har en god vän som älskar den boken och jag förstår honom - och dig! - den är verkligen bra! Nu har jag äntligen kommit några kapitel in i den boken och gillade Ender jättemycket på en gång, sympatisk människa, man känner med honom. Kanske för att det är så lätt att sätta sig in i hur hemskt det känns att vara mobbad.
   Du kan ju alltid läsa om Ender's Game igen? Eller läsa den på svenska? Nu när den kommit ut på svenska också!

   Radera
 3. Kim Thúy är ju så fantastisk! Har läst hennes Mãn och blev så förälskad i hennes språk. så även om böckerna inte är tjocka tar de tid att läsa för man vill njuta av språket och all dess härlighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fastnade för henne när hon var med på Babel förra året, hon verkade både sympatisk och trevlig. Och hon skrattade mycket..

   Lyrans Noblesser hade Mãn som temaläsning i temat Jorden runt som hon anordnade på sin blogg, men det blev inte av att jag läste Thúy då.

   Därför ser jag verkligen fram emot att läsa något av henne nu!

   Radera
 4. Det är härligt med många bäcker! Och Ender's game är en bok jag verkligen vill läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Monika, javisst är det härligt!
   Ender's Game är helt klart läsvärd, det kan jag säga redan nu! :-) Så läs den gärna, skulle vara kul att veta vad du tycker om den sedan!

   Radera
 5. Wow, massor av böcker. Jag köpte fyra för 19 kronor styck och de kommer nog att få ligga ett tag och vänta på sin tur...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Freja, ja, många blev det! Låter som om du fyndade bra med bara 19 kr styck, ett riktigt överkomligt pris! Ja, det är kruxet när man köper nytt - ska man läsa direkt eller ska de få vänta på sin tur? Vissa böcker blir då inte lästa alls... Svårt med prioritetsordningen ibland! :-)

   Radera
 6. ru väntar också på mig! ^^ Kanske blir nästa rea-bok att sluka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderskan, hur går det med slukandet? ;-)
   Nu har jag slukat Ru och jag kan säga att den verkligen var läsvärd! Hoppas du också gillar den!

   Radera