lördag 16 januari 2016

Recension: Half Bad – Ondskans son av Sally Green

Half Bad – Ondskans son är Sally Greens debutroman. Det är urban fantasy, världen är vår egen, allting i det moderna samhället känns igen, men det finns magi. Det är dock långt ifrån Harry Potter.

Nathan är halvt vit, halvt svart häxa; hans far är svart häxa, hans mor är vit häxa. Det gör att han inte hör hemma i någon av världarna och har och får fler fiender än vänner. Till slut drivs han på flykt.

Sally Green har skrivit en riktig bladvändare. Jag läste den första och andra delen i trilogin i ett svep och man kunde bara inte sluta läsa. Det är väldigt spännande och det är ett enkelt drivande språk som gör att man sveps med och tar till sig av den spännande handlingen snarare än något annat.

Jag tyckte mycket om att läsa och kastade mig över bok två i serien som också finns översatt. Del tre är ännu inte utgiven ens på engelska. Den tredje delen beräknas ges ut 29 mars 2016. Men som med alla trilogier eller bokserier över huvud taget är det bäst att börja från början. Så läs del ett först; det är en bladvändare jag rekommenderar för dem som gillar ungdomsfantasy och spänning.

Författare: Sally Green
Titel: Half Bad – Ondskans son
ISBN: 978-91-552-6111-5
Recensionsexemplar: nej

Boken finns att köpa här:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar