onsdag 24 februari 2016

Bokrean 2016: Ugglan

På samma vis som jag i en klädbutik plockar på mig en stor hög kläder som jag sedan provar mig igenom och väljer och vrakar bland, för att sedan bestämma mig för möjligtvis ett plagg, gör jag något liknande i bokreakatalogerna inför bokrean varje år. Bara det att jag köper betydligt fler böcker än vad jag köper klädesplagg under en och samma rea.

Jag skriver upp massvis med titlar av intresse och väljer och vrakar bland dem, funderar fram och tillbaka och känner efter och bantar ned listan allt eftersom, tills bara några få titlar återstår.

I år vill jag dra ned på bokköpandet, men bokrean är ändå något speciellt och nu tillåter jag mig att köpa. För att sedan, förhoppningsvis, dra ned på inköpen under resten av året.

Till sist begav jag mig ned till rean med två titlar i åtanke: Allegiant, sista delen i Veronica Roths dystopiska trilogi, och Four, en novellsamling som utspelas i samma universum.

Eftersom jag var till Ugglans bokrea redan före lunchtid i dag, 24/2, den första dagen, fanns det fortfarande gott om böcker, även om jag hörde någon fråga efter en boktitel som redan var slut! Jag fick dock tag på både Allegiant och Four.

Sedan kikade jag runt, gick några varv i butiken, innan jag bestämde mig för att det fick räcka, och för ovanlighetens skull hann jag faktiskt till och med tänka att jag inte hittade något mer.

Precis som jag har haft de senaste åren, hade jag också i år presentkort på bokhandeln, sedan jag fyllde år den 17/2 och hade mitt kalas den 20/2. Praktiskt att fylla år precis före bokrean – speciellt om man är en sådan läs-/boknörd som jag.

Till sist blev det sex böcker:

 1. Allegiant av Veronica Roth (del 3 i serien – både 1:an och 2:an fanns också på rea, men de äger jag redan sedan länge).
 2. Four av Veronica Roth (novellsamling)
 3. Legend av Marie Lu (del 1 i serien; också denna en dystopisk trilogi)
 4. Prodigy av Marie Lu (del 2 i serien)
 5. Champion av Marie Lu (del 3 i serien)
 6. Blodsmärkt, Första boken: Hittebarn av D.M. Cornish (en joker i leken – jag fastnade för den här boken delvis på grund av det härliga appendixet längst bak i boken)

8 kommentarer:

 1. Bra val tycker jag! Älskar både Legend-trilogin och Divergent-trilogin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Nilma! Jag älskade Divergent, första boken, så jag hoppas jag kommer att tycka lika mycket om fortsättningen. Och Legend-trilogin ser jag verkligen fram emot att läsa!

   Radera
 2. Fina böcker! Jag har ju ännu inte läst Divergent men nog ska det bli av snart :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Lion's Library! Jag tyckte att den var högst läsvärd. Gillar man dystopier (och inte har tröttnat på sådana än), tycker jag absolut man ska läsa! :-)

   Radera
 3. fina böcker du hittade! four har riktigt snygg framsida tycker jag. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annamariaa! Visst är den snygg. På mitt foto ser man bara baksidorna men jag tycker att de var snygga, speciellt Four, även på framsidan! Kram!

   Radera
 4. Svar
  1. Tack, Vargnatt! Jag såg videon med dina fynd också - härliga! Jag hade själv också funderingar på vargboken, men det blev inte att jag köpte den. Ska bli intressant att se vad du tycker om den, sedan när du läst den. :)

   Radera