måndag 24 februari 2014

En finkopp kaffe med mjölk, kanel och kardemumma

Härligt varmt ute i dag, känns som vår i luften. Blåsig vår med barmark, spridda små snöfläckar här och var. Fast det är bara februari än så länge, snön lär komma igen. Men jag njuter av vårkänslan så länge den varar.

Njuter också av att ha renskrivit klart allting från anteckningsböckerna. Äntligen!

Just nu håller jag på att fortsätta att gå igenom alla dagdokument, ett arbete som jag påbörjade i förra veckan. Skriver ned filnamnen och bockar av. Papperet börjar bli fullt, det går framåt. Jag har gått igenom alla dagdokument skrivna under november, december, januari och är nu i början/mitten av februari. Snart framme vid dags datum. Puh.

I helgen hann jag med att skriva över tusen ord på lördag trots att jag hade födelsedagskalas. Jag snodde åt mig några minuter runt 23-tiden. Med lätt förvåning ser jag hur enkelt det är om jag bara 1, vet vad jag ska skriva och 2, forcerar mig själv och verkligen skriver, skriver, skriver på kort tid utan att tänka efter/kritisera medan jag skriver. Om och om igen återupptäcker jag det: att jag skriver ganska bra och väldigt snabbt när jag väl måste/känner lite press. Över tusen ord blev det på mindre än en halvtimme, tjugo minuter.

Samma sak i går, söndag kväll, då hann jag också med att skriva trots att dagen mestadels ägnades åt annat. Jag skrev i reklampauserna på en film (Unknown) och de resterande femhundra orden under en kvart efter filmen.

Det stora just nu är att jag har fått en surfplatta (fick den i lördags), en Samsung Galaxy Note 8.0, som har en liten penna. Jag kan skriva direkt på skärmen! Handskrivet och ändå direkt på skärm och via Dropbox direkt in i min dator. Bonusen att lägga upp via Dropbox är att jag får en gratis backupkopia utan att jag behöver tänka speciellt på att jag gör just det (backupar). Ah! Dagens teknik! Förunderligt. Roligt!

Stort tack till mina föräldrar som gav den till mig!

Nu ska jag återgå till filgenomgången. Och därefter väntar genomgång av allting utskrivet (se tidigare inlägg om just detta).  Först efter det är jag redo att skriva ut alltihop. Längtar!

Så länge får jag nöja mig med som faktiskt också är ett stort nöje: att kunna läsa PDF-versionen av min bok på surfplattan istället för på lilla telefonen. Bra mycket bättre för ögonen! Och mer som en riktig bok i pocketstorlek.

2 kommentarer:

 1. Vilken finkopp! :)
  Och oj, vad du jobbar! Heja heja! Jag håller med, ibland behövs det bara att man bestämmer sig, tvingar sig själv att sätta sig och skriva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-) Jag har en samling med sådana där små koppar i olika färger, arvegods, perfekta att dricka ur när man vill ha väldigt lite kaffe.
   Tack så mycket! Jag kämpar på!
   Det har du helt rätt i!

   Radera