tisdag 1 mars 2016

Läs-a-lot-sport16: dag 7 + sammanfattning

Jag hann till sidan 424 av 747.
Även om läs-a-lot:en inte gick fullt så bra som jag hade hoppats, slutade jag med flaggan i topp. Den sista dagen, söndagen 28/2, läste jag 155 sidor.

Jag hann inte läsa ut tegelstenen som var min bok nummer tre, men jag hann avsluta två böcker under läs-a-lot:en. Därmed uppfyllde jag två av de tre bestämda mål jag hade satt inför veckan.

1. Jag läste ut A Walk Across the Sun.
2. Jag hann läsa till sidan 424 på De vilda detektiverna. (Mitt mål var att läsa ut boken.)
3. Jag lyssnade klart på The Wild Zone.
4. Ett eventuellt "kanske" var att hinna läsa ännu en bok, men eftersom De vilda detektiverna var så förskräckligt tjock hann jag inte med detta.

Med andra ord, över till lite sifferstatistik:

Antal avslutade böcker: 2.
Antal påbörjade, men inte avslutade böcker: 1.
Antal lästa sidor: 561.
Antal lyssnade timmar: 3 timmar, 16 minuter och 45 sekunder. (Hela boken The Wild Zone var på 10 timmar och 30 minuter). Den inbundna bokversionen är på 592 sidor.
Lästa sidor/dag i snitt: ca 80. (ljudboken inte inräknad)
Lyssnade minuter/dag i snitt: ca 28 minuter.

Det var en helt okej läsvecka, även om det inte blev en "läs-a-lot"-vecka. Jag har haft bättre sådana. Hittills i år har jag ändå avslutat i snitt två böcker i veckan, vilket gjorde att den här veckan blev ganska normal.

Fast om jag räknar de sidor jag läste på De vilda detektiverna, så läste jag 344 sidor, vilket motsvarar en helt fullt normal bok i längd.

Med andra ord: hade jag valt en annan bok hade jag gott och väl hunnit läsa ut tre böcker - och det är mer än vad jag normalt läser på en vecka, då jag ligger på i snitt (nu använde jag miniräknaren) 1,6 böcker/vecka (ibland en, ibland två och någon enstaka gång fler).

Så jag får väl vara nöjd, i det stora hela.

Nu ska jag bara avsluta tjockis-boken (är på sidan 531 nu) så kan jag övergå till min planerade mars-läsning sedan.

Tack till Elvira som tog initiativet till och anordnade den här läs-a-lot:en!

4 kommentarer:

 1. Kul att du hann avsluta två böcker ändå, och oj vilken tjockis den tredje var! Kul att du deltog :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Elvira! Det var jättekul att vara med. Hoppas att det blir fler läs-a-lots! Ja, den var förskräckligt tjock och väldigt ordrik ....

   Radera
 2. Johannes11:58 em

  Ska bli kul att höra vad du tyckte om Bolaño. Läser hans novellsamling Telefonsamtal just nu, och man känner helt klart igen sig (huvudpersonen från Detektiverna återkommer också i flera av historierna), men det går ju lite fortare att ta sig igenom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, spännande! Recension på Bolaño kommer! Har du någon blogg eller någon annanstans där du berättar om ditt läsande, Johannes? Jag blir nyfiken på vad du tycker om Telefonsamtal och Bolaño i stort.

   Radera