onsdag 9 mars 2016

Min första read-a-long: Odinsbarn av Siri Pettersen


Nu har jag anmält mig till min första read-a-long. Den anordnas av Nelly på Nellons bokblogg.

Det ska bli så roligt! Jag har aldrig tidigare varit med i en bokcirkel IRL och inte heller genom bloggen (endast ett par gånger på Facebook och under annat upplägg), och den här gången var det så många som anmälde att de vill läsa tillsammans så det blir som en liten bokcirkel, fast online.

Vi ska läsa Odinsbarn av Siri Pettersen, med början den 31 mars. Boken är den första delen i serien Korpringarna, som är en trilogi.

Vi har en hel månad på oss att läsa boken; den 30 april ska boken läsas ut.

Det är första gången jag läser på det här viset. Vi ska alltså läsa till och med en viss sida ett visst datum, och det är fyra sådana hållpunkter under månaden.

Jag kommer att lägga upp inlägg på bloggen i samband med dessa datum, då jag berättar om vad jag läst hittills och vad jag tyckte om det.

Ni kommer att få inlägg om detta från mig:

9 april (då har vi läst sidan 1-151)

16 april (då har vi läst sidan 152-314)

23 april (då har vi läst sidan 315-488)

30 april (då har vi läst sidan 489-662+ författarens tack på två sidor)

Det är en riktigt tjock bok, men den har också stort teckensnitt och verkar vara väldigt spännande, så den kommer nog att gå snabbt att läsa. Nordisk mytologi vänd lite upp och ner. Den utspelas i ett land där trollen är normen och människorna hör till undantagen.

Ett utdrag ur baksidan på boken:

En man från norr sticker kniven i ett spädbarn, för att dölja att hon är född utan svans. Flickan överlever och får namnet Hirka. När hon är femton vintrar gammal får Hirka veta att hon är ett odinsbarn – ett svanslöst odjur från en annan värld. Myten säger att odinsbarn för med sig röta och död.

Författaren Siri Pettersen.
Den här boken är, trots det underbara ämnet – jag älskar mytologi och böcker som baseras på mytologier, speciellt sådana som förnyar och utvecklar mytologierna – en riktig hyllvärmare. Sedan februari 2015 har jag haft boken, i lite över ett år. Jag köpte den på den lokala bokhandeln för ett presentkort som jag fick i födelsedagspresent det året.

Jag köpte fortsättningen Röta senare samma år.

Den 27/4 kommer tredje och sista delen ut på svenska, på förlaget B Wahlströms precis som tidigare delar. Del 3 heter Kraften.

Den första delen finns sedan december förra året även att få tag på i storpocket och del två inbunden.

Jag har lite undrat varför det inte blivit av att läsa de här böckerna, men nu är det alltså snart dags. Det var väl read-a-long:en jag väntade på fast jag inte visste om det.

Så nu blir det snart läsa av, i Odinsbarn, och sedan kommer jag att läsa Röta och Kraften innan året är slut.

Förhoppningsvis tycker jag om böckerna också – det verkar i alla fall lovande!

6 kommentarer:

 1. Hoppas du tycker om dem! :) Älskade Odinsbarn. Har Röta som väntar i hyllan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lovande!
   Då kanske det är dags att läsa Röta snart? ;)

   Radera
 2. Åh, nu blev ju jag lite sugen att hänga på, men det blir nog lite svårt för mig att hinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en hel månad på dig, Monika. Men du kanske har många andra böcker som finns på att-läsa listan? :) Annars vore det skoj ju fler vi blir! Du kan anmäla dig hos Nelly. :)

   Radera
 3. Det ska bli jättekul att läsa tillsammans med alla andra, ja som en bokcirkel :) Och det kanske var som du sa att det var nog det här som boken väntade på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ska det, Lion's Library! Kanske ser jag lite romantiserande på gamla tiders bokcirklar, bara för att jag inte varit med i någon på riktigt. Men det låter väldigt kul att träffas och diskutera böcker. Så det här blir en jättebra onlinevariant!

   Radera