onsdag 4 juli 2007

Norsk vampyr fyller 467 år!

I dag fyller den multitalangfulle japanske artisten Gackt år.

Jag beundrar honom på grund av hans otroliga musikaliska talang och det breda register av olika slags musik han kommit upp med under åren. Det gör heller ingenting, tvärtom, det blir ett plus, att han inte bara kan sjunga, komponerar sin egen musik, spelar flertalet instrument och kan flertalet språk, utan också har sitt eget smyckesföretag, gör tevereklam, varit skådespelare i tv-serier och filmer, och mycket annat.

Eftersom han gärna vill omge sig med något av en mystisk air har han aldrig officiellt uppgett sin sanna ålder. Runtom i världen och runtom på nätet gissas det, förstås, och vad som kommit upp flest gånger är fjärde juli 1973. Med andra ord fyller han 34 år i dag!

Det enda Gackt yttrat officiellt angående sin födelsedag är att han är norsk vampyr, född 1540, och det årtalet har han hållit fast vid under alla gånger han blivit intervjuad och frågad om just sin ålder. Ska man tro på honom eller ska man tro på (mer eller mindre illvilliga) rykten? Nog måste han väl själv veta bäst?

Således:

Stort grattis på din fyrahundrasextiosjunde födelsedag. Gackt-san!

Det finns mängder av fansajter tillägnade Gackt, på många olika språk. Men om du vill veta mer om honom rekommenderar jag starkt hans nya officiella hemsida. Introt tar bra lång tid att ladda upp men det är verkligen värt det eftersom man, när introt spelas upp, får se Gackt i alla hans skepnader. I och med den här nya hemsidan har han förresten skaffat sig en ny look, och som det står i början av introt är han “reborn” – i och med sin senaste födelsedag!

För det är också det fascinerande med den här artisten:

han byter look – hårfärg, hårlängd, ögonfärg, klädstil – lika fort som en gris blinkar, eller i fallet med Gackt – lika fort som en androgyn vampyr suger ur dig allt ditt blod.

Officiell hemsida: http://gackt.com/

Det ständigt lika informationsgivande: http://en.wikipedia.org/wiki/Gackt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar